Friday, December 31, 2010

Kisah pwtc , yadim & pkaktikal


Assalamualikum..

Hari dalam sejarah saya menjaga booth di PESTA BUKU KANAK-KANAK tahun ni yang berlangsung di PWTC. Wah!! Hampir 100 booth yang mengambil bahagian dalam pesta buku ni. Antaranya booth yang saya jaga Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia. Selain itu booth pts, karangkraf, saba islamic media, mph & banyak sgt.  Ramai  kanak-kanak yang datang termasuk artis seperti Wardina, Ramli Sarip, S Samad Said, penulis-penulis novel, komik & wartawan dari tv3 , tv9 dan wartawan baru dari tv al hijrah iaitu ketua kumpulan nasyed devotes.




Alhamdulilah ...

Tamat sudah latihan industri saya di ( YADIM ) Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia. Gembira + Teruja + Sedih = (",) Macam-macam perasaan yang timbul apabila habis praktikal. Kerja akaun yang saya buat, akan saya jadikan pengalaman pada masa hadapan. InsyaAllah saya tak akan lupakan jasa baik anda semua yang banyak memberi tunjuk ajar kepada saya terutama kak ton, kak aziah, abg zam, abg muzamil, abg mus, kak lenny, kak anim, kak rohaiza, kak sharniza, kak ina, abg fairus, abg sani & semua lah.haha ramai sgt.. Terima kasih semua. Walaupun pergi nya saya dari Yadim tanpa bos saya sebab dia cuti, saya akan selalu mengigati mereka. 

Terima Kasih sekali lagi ('',) 


"dua golongan dari ahli neraka, belum pernah saya lihat ialah segolongan manusia memegang cemeti seakan-akan ekor-ekor sapi ( sebagai alat mereka memukul orang ramai ) . Dan golongan yang lain iaitu kaum wanita berpakaian separuh telanjang yang mengajak / menjadi contoh buruk bagi wanita lainnya, berjalan lenggang-lenggok, rambutnya disasak sebagai bonggol unta miring; golongan wanita ini tidaklah akan masuk syurga, bahkan tidak akan dapat mencium baunya walaupun baunya itu semerbak sejauh perjalanan dan tempat ini dan itu"  

(H.A.Razak:terjemahan Shahih Salim;jld.3)

Oleh itu, insaflah wahai wanita-wanita sekalian. Hidup dan mati ditangan TUHAN. Buatlah azam baru pada tahun 2011 ini. Saya ingin mengigatkan pada kawan-kawan dan juga diri saya sendiri.


Wallahualam..#__#


Saturday, December 11, 2010

Bangsa Membaca, Bangsa Berjaya.



Novel adalah sebahagian daripada jiwa aku. Wah!!! 1st time aku jumpa penulis novel sendiri. Kak Ain Maisara seorang yang lembut jiwanya dan percakapannya. Kata-kata dia bermakna. Kami bertemu ketika Karnival JKR di Kuala Lumpur semasa aku mengadakan pamiran dan jualan buku-buku terbitan YADIM (YAYASAN DAKWAH ISLAMIAH MALAYSIA).


Membaca akan menambahkan ilmu pengatahuan. Tanpa membaca, kita mungkin akan sesat jalan. Dengan membaca juga, kita dapat mengisi masa yang terbuang. Daripada bercakap kosong, merempet, mengumput, mengata orang, lebih baik membaca. Tak kiralah baca buku novel ke, majalah, surat kabar, buku-buku ilmiah, kita akan dapat manfaat KAN??? 


Renung-renungkan.... 
Dan selamat beramal!!!!!

Friday, December 10, 2010

Semoga bahagia hingga akhir hayat

Sepupu saya... k.ina

6 Nov 2010



next ni sepupu i jugak.. k.qieda
20 Nov 2010










Friend KUIM.. k.ira..



4 Dec 2010




Sepupu k.najma yg kawen..sy kn spupu dia jugak... T_T hehe...
k.najma ajak semua warga KUIM, tapi yang ni je yang dtg..
27 Nov 2010



i pun nak jugak...bila la kan..d0a-d0a la untuk saya jugak yee...
5 Sep akan datang 20_ _



seni0r sek0lah kiblAh...k.siti fatimah

4 Dec 2010


* Maaf amik gambar korg...bkn x nk bg thu, tp sgaje..heehee
* smoge bahagia yee semua...doa-doa kn niesa jugak smoge cpt temu jodoh.. ^-*







Wednesday, November 24, 2010

Seharian di Pejabat

Assalamualaikum..

Setiap hari saya akan bangun pukul 7 @ 7.15 and akan sampai pejabat kul8 @ 8.15 like that. Setakat ni 4 kali i lewat sampai sebab jem yang teruk tyme hujan and bangun lambat..hehehe.. salah saya jugak la kan.. sape suruh tidur lambat.

Start kerja dalam pukul 10.00 :)

Kul8 tu masa makan i and borak.. hahaha... Setiap pagi akan ada sarapan. So tak payah i nak beli. Untung kan jadi i. I like eat so much.. Bila dah start kerja, mula tension dengan kerja banyak.

I akan online bila i dah tension dengan kerja. Ni pun i type senyap2..hehehe.. JAHAT tak? Sikit laa... Balik pukul5 memang dah penat sangat and i akan tidur awal sangat.. Lepas insyak tau.. haha.. Jangan bagi tahu orang yang i online ok. Swwwwuuuuuuuuuutttttttttttt......................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, November 22, 2010

Praktikal adalah pengalaman

Assalamualaikum..

Alhamdulilah syukur ke hadrat ilahi. Alhamdulilah sangat i dah dapat tempat praktikal. Setelah semua dugaan yang i tempuhi, iaitu dugaan kene tolak dari 2 syarikat untuk mengambil i praktikal. hahaha... sedih sangat di saat tarikh praktikal hampir, hanya aku sahaja yang tidak dapat tempat praktikal lagi. Ramai yang membantu aku memberi kan semangat, supaya tidak putus asa mencari lagi tempat. Aku mahu tempat praktikal kat KL, bukan kat MELAKA. Memang kat MELAKA banyak pilihan, tapi aku yang memilih..hehehe...

Setelah 2 minggu aku kerja, wah!! kerja!! work!! Aku sungguh bertuah daripada yang lain. Setiap pagi akan ada sarapan, padahal kerja opis ni..masuk kul8 keluar kul5, Kerja tak la sangat, makan je lebih..borak la bagai.. Best nye..mereke sungguh spoting... Bukak radio pOn x kisah.. Kerja aku di bahagian SERTOR PEMASARAN.bukan STOR. mak aku nampak macam STOR??aduiiiii....SERTOR LAH MAK... Memang kene dengan kos aku DIPLOMA PEMASARAN. Aku lebih banyak buat kerja pemasaran seperti invois, debet, and credit akaun.. Yang paling penat buat akaun.. tapi best abes lah...... Lagi best i dapat pergi UKM sebab ade FORUM anjuran YADIM. Dato' and Datin seperti sebaya nenek aku. Cool abes... Seperti VVIP aku and staf yang lain. Bayangkan tempat FORUM hanya staf yang terlibat sahaja and orang-orang VIP. Makan x payah cakap lah.... i like eat..

Thanx YADIM ( Yayasan Dakwah Islamiah Malaysia ) .... I like this work... 




Sunday, October 31, 2010

3 subjek berlalu

Setelah sekian lama exam yang memenatkan kepala
sehinggakan aku sakit kepala disebabkan menangis malam.
i hate exam week!!! ArrgGggg....

And i  have two sub for this week..
i don't care, i want cry.......mom!!!!!!
my practical is coming !!!!!

please help me PUSAT YADIM!!!
I NEED U!!!!!

Wednesday, October 20, 2010

traGedi octObEr

Semua orang berebut mahukan tarikh yang cantik di mata iaitu 101010!!! Tarikh ini lah semua orang nak berkahwin, bertunang, dan macam-macam lagi lAh. Dan disebabkan tarikh ini juga, berlaku kematian yang ramai sangat di lebuh raya Simpang Empat,Melaka. Bas yang besar tu, boleh terbalik sampai ke simpang jalan bertentangan. Banyangkan orang yang berada di dalam bas tu. Innalilahiwa inahilairojiun.. Takziah buat keluarga arwah. 2 Bas berlanggar, dan bas menghimpap sebuah kereta, 1 van terbalik dan sebuah motosikal. Menteri Besar Melaka iaitu Dato' Ali Rustam berada di Hospital Melaka sampai jam 3 pagi. Sedih yang teramat sangat bagi keluarga arwah.Pada tarikh ni, aku bersama keluarga makan di P.D.Sedappppppp sangat... Tak tahu kenapa ayah nak hantar aku balik kolej. Mungkin ade hikmahnya aku tidak balik naik bas.


Ok now i want talk about


Perasmian Sekolah Kiblah, Dengkil. Dirasmikan oleh Menteri Besar Selangor.

with k.mah...RINDU sgt...



Aku balik rumah sendiri dengan menaiki bas dan aku duduk di bahagian belakang sekali. Sangat menakutkan kerana, yela kan baru sahaja seminggu kes kemalangan tu. Mana tak NYA.Takut akan jadi pada kejadian yang sama. Alhamdulilah, aku selamat sampai. Tujuan aku balik pun sebab nak datang Sekolah Kiblah yang tercinta ni. HAHAHAHA....Sekolah Kiblah dah selamat dirasmikan oleh Menteri Besar Selangor iaitu Dato' Khalid Ibrahim. Ramai sangat orang yang datang sehinggakan pelajar tidak dapat duduk. Kesian....Artis yang datang adalah kumpulan UNIC iaitu Fitri seorang sahaja. Bestnya dapat jumpa semua cikgu-cikgu yang aku sayang.


with Fitri x-unic


Aku hampir tinggalkan sem5 kerana lagi seminggu je aku akan final exam. Ya Allah!! Permudahkan lah segala urusan ku. Tempat praktikal aku tak dapat lagi. Lagi 2 minggu saja aku akan praktikal. Tarikh final exam aku hampir tiba. Semoga aku akan dapat keputusan yang lebih baik daripada sem lepas. AMIN!!!!!!!

  1. 25/10 Keusahawanan 
  2. 27/10 Ekonomi Islam
  3. 29/10 Komunikasi perniagaan
  4. 2/11 Pemasaran Internet
  5. 3/11 Pengurusan Jualan

Wednesday, October 13, 2010

CoUpLe Is TrOubLe... SiNgLe Is SiMpLe...

saya dah tak kysah apa orang nak cakap, yang penting saya akan macam dulu yang berhati keras dan tidak akan lembut. Kalau lah saya dari dulu macam ni, tak lah sakit sangat hati ni. Macam kene guris dengan pisau.

Yang penting sekarang adalah
saya sayang sangat keluarga saya..
love u so much mom...dad...

JANGAN SEKSA JIWA SAYA LAH LELAKI!!!
SAYA TAK AKAN JATUH PON!!!
SEMANGAT UNTUK BELAJAR MAKIN NAIK. PAHAM!!!!

TALK TO MY HAND LAH!!!
STUPID!!!!!!

Tuesday, October 5, 2010

mErEka di CaFe

Syadatul Umira khusyuk mewarna...

Nur Nadiah----bergayut dgn MAK...kn... Yang sana, Siti Shallehaton yg kidal..

Siti Asnida teliti untuk meraih kemengan mewarna...hahaha

Ni makan je tahu...GENG---Nurul Nadia & Norafifah.. eh ade lagi sorg tak datang Norshakinah..

Syafiqah Azman yang sentiasa menang dalam acara mewarna..heeee

Saya la yang suke snap muka mereka....
Kami dah semester 5. Tinggal tahun depan je nak abes. Saya akan rindu mereka semua. Tema kami hari ini adalah BIRU dan COKLET. Dengan secara kebetulan, semua berpakaian yang sama warna. Jadi kami pun melakukan aktiviti mewarna di cafe. HAHAHAHAHA!!!!!!!! 


Sebenarnya mereka berada di cafe adalah disebabkan class BATAL. Saya, Asnida dan Nurul Nadia bukan sebab class batal, tapi lambat masuk class dan dikunci. HAHAHAHAHAHA!!!!!!  1st time kami dikunci. Tu yang datang cafe tolong orang siapkan asgment mereka. Mewarna untuk di masukkan ke dalam komputer dan di gerak-gerakkan..heeee....

Saturday, October 2, 2010

sAya pEnat sanGat

Saya dah cuba buat yang terbaik. Tapi .... hermm.... Salah saya ke kalau saya tak boleh nak kata sayang, cinta dan rindu pada orang? Salah saya ke bila mulut menjadi gigil bila saya cuba luahkan juga sebagai membalas balasan orang? Salah saya ke bila saya tak sama macam orang lain yang mudah meluahkan kata-kata yang melibatkan hati dan perasaan?


Bukan semua orang boleh ungkapkan perasaan. Saya penat mengalah walaupun kadang-kadang saya tahu salah saya. Saya penat berusaha memberikan yang terbaik walaupun saya tahu saya banyak kekurangan. Saya penat menjaga hati orang sedangkan orang lupa saya pun berhati juga. Penat melayan perkara remeh-temeh yang tak patut wujud tapi sengaja dibesarkan.


Orang marah ke, nangis ke, sedih , kecewa , benci, saya hanya mampu senyum. Saya tahu ada yang tak suka. Sehinggakan saya dikatakan tiada hati dan perasaan. Mana tak nya, orang tengah nangis, saya boleh senyum dan tersengih. Tapi orang tak tahu hati saya. Kalau dia kata "Jaga diri baik-baik" saya akan balas kata-kata itu dengan  "Awak pun sama" walaupun jauh kat sudut hati saya,saya nak ucap ayat yang sama macam awak ucap. Tapi tak boleh sebab saya dan awak tak sama,saya dan orang lain pun tak sama.


 Yang penting jadi diri sendiri. Saya tak perlu ikut orang, tak perlu terlalu memikirkan orang selagi saya tak buat salah. Hati saya, saya yang tahu. Bila saya dah melayan orang dengan baik, itu dah cukup. Kalau ada yang masih terasa hati, biarlah... Saya tak boleh kawal hati orang.. Saya tak akan jadi diri orang lain semata-mata nak jaga hati orang. Saya adalah saya, anak pak cik musa dan mak cik zairina.hehehehe... :)
 

Thursday, September 30, 2010

Keluarga ke2


Nenek angkat saya..Sayang nenek...
"Dik...dik...."
nenek panggil...YE YE!!!duet raye lagi....
nenek bagi duit raya...mak pun bagi...heehee
" lepas ni ko mesti tak ingat nek lagi kan?"
Kenape nek cakap macam tu.
Lepas adik dah abes belajar pun,adik akan sentiasa ingat nenek..


Disebabkan selalu datang rumah k.nad ni la saya telah menjadi adik angkat kepada adik k.nad.
hehehe.....kalau dah jadi adik & abang angkat,mesti jadi anak sekali kan.
Waktu raya ramai datang rumah.
Semua sedara mara tanya, siapa ni?
Dengan selambe nye mak cakap anak angkat.
HEEEEE.....MALU LAAAAAA....

Tuesday, September 28, 2010

Sampai disini saja

Saya rasa awak dah tak perlu kan saya. Setiap kali saya call awak, awak sentiasa sibuk. Awak kata, awak ada program ni la, program tu la. Saya tahu la awak Presiden ALS iic, tapi sibuk awak tu kalah artis. Malam pun tak de masa untuk saya. Tapi awak sempat pulak ON9 FB. Saya sibuk macam mana pun, saya tetap call awak.

Kita munkin tak ada jodoh, sebab setiap kali saya call, kita mesti bergaduh. Maafkan saya sebab tak angkat call awak masa befday awak. Saya tak nak gaduh dengan awak lagi.

Kenapa awak tak balas msg saya? Saya perlukan jawapan awak je! Saya rasa sampai sini saja lah. Saya tak akan ganggu awak lagi.

sy xkn ggu awk lg lps ni. sorry 4 everytg. Selamat Hari Raya.
Maaf zahir batin. :o 900920

Sunday, September 26, 2010

Akim vs Afiq

bakal pemimpin negara nih...amin........
Kalau aku balik rumah, mesti budak ni nak gaduh dengan aku. Tak sayang aku lah tu. Kalau  akim dah geram sangat,mesti dia akan angkat bagasi aku tapi dalam tu tak de baju pun. hak3... Pe la budak ni... Kalau  aku dah nak balik kolej, tak bagi lak aku pergi. Hampeh nye budak. Tak sayang ko pun..hak3.. Sayang afiq je...hu3.... Adik sendiri aku tak nak sayang, anak orang aku sayang..

afiq sengeh je..tapi kalau dah garang...abes...

Friday, September 24, 2010

"The best part Raya"

Raya kan sebulan. So i pun ape lagi, dah start belajar balik pun, i masih dapat duit raya tau.Matlamat i tahun ni,tak nak mintak duit raya pada akak2 KOLEJ.Tapi dah mereka yang nak bagi..huhuhu..
 
Kakak KUIM ni memang best lah. Yela, i kan kecik lagi, baru 19 tahun. Mereka semua dah 20an. I je masih muda dan comei.hehe.. Dengan tak malu nya, i mintak duit raya dan orang yang pertama bagi k.ecah lah. Semua orang terkejut. Mana tak nya, dia susah nak bagi duit kat orang.Aku kira bertuah lah masa tu..huhuhu... K.eton bagi 3ringet,k.ika bagi 2 ringet, k.ecah bagi 1 ringet je.




Dah raya kat house sendiri, jalan raya kat rumah depan. Siap mereka menjamu aku dengan kuih raya yang banyak sangat dan makanan mihun k.adah lagi, roti canai k.siti dengan kuih raya GOLEK2 k.yana. Air bukan main lagi tau, air oren tuuu...sodap lah k.siti..hahaha.....  Dah abes makan, k.iman hulur duit raya. Igat kan sampul duit raya, rupa nya i dapat duit singapore....  two dollars lak tu..waaa..... K.siti bagi rm2 and k.yana rm1 jee...hehehehe...and i dapat duit raya dari famly serawak tau rm2. thanx umi..sedap sambal umi buat. Kenyang raya rumah depan..


Lepas raya rumah depan, rumah tingkat2 lak. Jom serbu....  1st dari k.nad lah m2..Rumah bawah hanya dapat duit raya je..kuih dah abes. K.nad kecik bagi 80sen jee..hehehe...klakar lah..K.kin rm1 and k.pipah rm1.50. Ade lak 50sen tuu.... 

Lepas habes i puasa 6 ni, k.myra janji nak bg duit raya. I akan tuntut ok.. :))

Thursday, September 23, 2010

Sahabat---> dimana kau




Tiba-tiba aku rindu dengan mereka semua (x-kiblah) dari form1 sampailah form5. Kalau nak jumpa memang masing-masing sibuk kalah kan artis. Ada yang tengah study, ada yang kerja, ada yang dah kawen pun ada. Kalau ikutkan aku, nak je aku stop kan masa bagi dapat jumpa mereka semua. Boleh ke aku buat macam tu?? :(

Kalau lah masa boleh berputar, aku akan selalu pusingkan masa tu. Rasa macam kejap je hari berlalu. Mungkin aku selalu tengok kelander. hehe.. Apa yang boleh mengubat rindu selain melihat gambar-gambar mereka yang sangat lah comei tuu..huhuhu...Ada yang ber GENG, ada yang SORANG2. Semua dah besar. Macam tak caya je. Masa berlalu begitu cepat.

Ya Allah. Selamatkan lah kawan-kawan aku dimana sahaja mereka berada. Aku selalu merindui mereka sehinggakan hari ini aku terpikir-pikirkan mereka. Kau lindungilah mereka semua. Aku terlalu sayang pada mereka.Jauhilah mereka daripada godaan dunia dan syaiton. Kerana mereka adalah insan yang lemah.

Sunday, September 19, 2010

Biar sepi menemani ku

Biar malam berterusan, jangan adanya siang. Kerana malam akan sepi seperti ku. 
Mereka kata, aku seorang yang EGO? Aku tak dapat nak kenal hati sendiri. 
Kenapa hati aku sakit melihat nya, padahal aku dah tak ada apa-apa. Kenapa dengan hati ni?

Dulu I* pernah mintak kapel, aku tolak sebab kan seseorang.Kini dia dah berpunya.Next member class lak D***.. Gayut dari pagi sampai subuh.Mane tak nya, super sever Rm2 sampai subuh masa tu. Dia pn mntak kapel then aku tak nak.Disebabkan seseorang gak.Last2 jadi abang angkat je.Next dengan A***. Dulu kawan,sekarang kapel. Tak lama pun. Dah putus disebabkan salah faham.Dia sampai tak tahu macam mana nak pujuk aku. Last,dia hilangkan diri. Sampai la aku jumpa dia balik.Dia dah berpunya. Kesian....(ok je sebenarnya)

Sekarang kOlej. Aku tak tahu mana dia dapat no aku. Aku tak boleh nak terima dia bila dia mintak kapel.Mungkin sebab gosip dia dengan member class dia. Lagi aku sedih, dia pindah kolej tanpa bagi tahu aku.Kenapa dengan hati ni? Mungkin sebab dulu dia take care dengan aku.Sekarang? Dia pun menghilangkan diri. Aku masih menunggunya.Dan dia menunggu aku ke?


Thursday, September 16, 2010

Kelantan deh

Melawat kelantan cuti kali ni. Dah lama rasa nya tak datang kelantan. Last rasenya form4. Tu pun sebab ada lawatan kat Sri Kiblah. Cuti ni mak ayah cadang nak datang rumah kakak ipar. Tapi tak jadi lak. Dah sampai kelantan, hanya membeli belah je.

1st yang i nampak, mestilah bear. Besar sangat dan comei. Harga pun boleh tahan. Tapi tak dapat pun. hehe.. Mak belikan bantal ULAT je. Comei bantal ulat ni. Macam ulat gEmok..


comeiiiii nyeeee dyeeee.....ulat...hehehe
mak yang snap kn...pandai MAK...
"abg mana akim?"abg baru bagun..ayah je slalu bgun awal..."  pandai mulut ko eh!!
Ayah mesti beli buah. Durian la apa lagi. Besar gila.. Mak tak habis-habis dengan baju. Abang tak payah cakap la, semua dia nak. Akim lagi la, mainan je dia tahu. Dah dapat kereta kontrol,senyap terus. Dah lama famly tak komplet macam ni. Heee.....fresh and white!! Always in my memory....


Tuesday, September 14, 2010

Raya lagi <---- :o

Apabila tok dah duduk kat kerusi, tak paham-paham lagi? mintak maaf laa...ape lagi.. (",) Bermula lah salam bersalaman, maaf bermaafan, saling kenang berkenangan dan macam2 lagi. Ada babak sedih, ada juga babak gembira. Tu lah lumrah hidup. 

1st raya and raya kedua (Jumaat-Sabtu) dari Perlis pergi Kedah. Macam pergi Serendah ke Rawang. Yela, 2 hari pergi Kedah rumah saudara. Macam dekat sangat ulang alik Perlis-Kedah tu. Raya kedua tu, pergi hospital je, tengok "ABG" tok sakit. Dia baru lepas opret perut.Kesian sangat tok wan sakit masa raya.

bila makanan dah depan mata...apa lagi cepat je cuda' ni..
ustaz amirul dengan ustaz syahmi tak abes2 tengok gambar tuuu
bila orang tua2 dah sembang...herrmmm....
GEMOK pon nak masuk dalam gambar gakkkkk........hahaha comai akim pakai songkok..
Raya ke3 pergi GUA KELAM. Ramai jugak orang raya kat gua kelam ni. Paling best  naik anak tangga tinggi. Abang2 dah cakap jangan naik, lincin. Tengok2 dah sampai atas dah kitorang. Sebab kami dengar, jaga akim, lincin tu. Kalau dah semua pekak dalam hutan, tak boleh nak salah kan sapa2 lah.hahaha.. Alhamdulilah semua selamat naik dan turun walaupun jalan agak lincin. Ni baru bla MAK aku.

Selamat Datang!! aik..mak ngah,pak ngah and tok tak nak naik...ok!!
Ayah spoting abesss....
hanya kami berlima (sepupu) sahaja yang sanggup naik sampai atas termasuk orang yg snap gmbr ni... sepupu yang terbaik lah!!
piss....cuda' and abg mirul.. "rase nk sekeh je pale dak ni" dlm hati abg ckp..hahaha
abg aku dengan adik aku dah lama tak masuk hutan la tuu... ( budak ni pakai baju ni masuk hutan) boleh tahan..
3 jejaka ni gila camere gak rupanya....
nak turun dah..anak sapa la ni...??

Raya ke4-----> Pergi Perak. Best sangat dapat jumpa ramai saudara ayah yang aku tidak pernah kenal lagi dari kecik. Ramai sepupu ayah yang hidup sederhana, serba kekurangan, tetapi boleh teruskan hidup lagi. Di mana ada usaha, di situ ada jalan. Spupu ayah ni, aku panggil "pak su". Dia pandai sangat baiki mesin basuh. Kemahiran itu yang ada padanya menyara keluarganya sendiri. Lebih 10 tahun hidup dalam kemiskinan. Isteri nya baru berusia 23 tahun. Semoge pak su sukses :)

TOK UDA...Tolong la jangan buat lawak sangat. Sakit perut aku gelak. Tak pernah aku gelak sampai keluar air mata. Dah tua2 pun, jiwa masih muda. Ni adik wan yang paling klakar. Suke buat orang gelak. aduuuhh.... thanx tok uda bagi duet raya rm10 pun jadi lah. Asalkan ada..heeee weeee dapatttttt!!!!!!!!!!!!

terlalu banyak ketawa, jangan lupa baca Al-Quran ^-^

Monday, September 13, 2010

sAlam aidilfitri 10 Sep 2010





1st raye aq terbangun lambt.. perhh....penat nyeee... bangun2 kene gosok sume bju mk, ayah, adik dengan abg. Cian nye nasib aku ini. Dah siap2 sume, Syuhada lak tak mandi lagi. Aduh!! kene tunggu lagi sorang ni. Kalau cepat tak pe..ni semua dah pergi dulu masjid, tinggal la aku dan Syuhada je dalam rumah. Nenek memang tak gi solat raya. Biasa la orang lama nak buat ketupat dan rendang.

Syuhada!!!Cepat laaa!!!! pagi2 dah menjerit2 masing-masing. Sambil berjalan ke masjid, disunatkan bertakbir perlahan bagi wanita, dan jalan ke masjid tempat lain, dan balik tempat lain. Ok, Syuhada pon dah siap. Tengah jalan-jalan nak ke Masjid, pak Imam menjerit dari jauh. Guna mickofon lak tu. Cepat skit yang tengah jalan tu!!Kita dah nak mula kan solat ni!! aku dengan syuhada pun pusing blakang. Tengok2 tak de sape pun kat belakang. Dah masuk pintu masjid, semua orang tengok kiteorang. perhhh....malu gila.... Dalam hati mak,ayah,mak ngah,pak ngah, "tu mesti anak aku". Memang betul pun.Maluuuu.....

Monday, September 6, 2010

aKu dAh besAr kEr <--- (",)





Genap umur ku 19 tahun. Wah dah besar anak mak yeee.. bEtol ke ni? macam tak percaya je.. Yela, sampai bila aku nak jadi budak kecik. Ramai lagi orang akan igat aku ni form 3. Ade ke mak cik tu cakap aku form3. Kecik sangat ke aku ni? ermm...

Banyak yang mendoakan aku ketika tepat jAm 12 malam tarikh 5 september. Tq kepada semua dengan wish yang korang bagi sama ada yang kenal dan juga tidak kenal. Yang wish depan-depan , yang wish kat fon dan facebook, thanx banyak-banyak. Kepada MEK, aku akan sentiasa bersama ko walau susah dan senang. Semoge kita akan menjadi kawan sampai bila-bila. Amin... Rindu pulak dengan dak kiblah... lAgi-lagi tyme form3 & 4. Semua ada hala tuju masing2. Kos belaja dan tempat belajar berbeza. Semoge kita semua kekal sahabat..amin..

Balik kolej nanti, ramai nAk bagi hadiah ni. Aku akan nanti kan.. weeee....... (geram je dorg dgn aku)..
Yela..aku je dak kecik kat kolej, tu la gedix skit dengan akak2 n abg2...huahuahuahua

InsyaAllah, aku akan menjadi lebih baik dari sebelum ini. Try perbaiki diri dan menjadi matang skit. hehe..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...