Monday, December 31, 2012

Konvensyen Sunnah 2012





Assalamualaikum!! Oh My Dairy! Terlupa nak upadate tentang ni. Hari tu, kita pergi Konvensyen Sunnah di Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Kita datang dengan Mak Ayah adik Akim and Future Husband. Macam mimpi dapat datang sini. Alhamdulilah, banyak ilmu belajar hari tu. Dr.Asri is the best pendakwah. Tiada pihak kepada BN mahupun Pembangkang. 


Yang paling best, ni bukan ceramah pas Ok! Tiada politik disini. Kita pernah pergi ceramah Umno, ceramah Pas pun kita pernah pergi, tapi dua2 ni masing2 kutuk sesama sendiri. Disini, bebas kutuk mengutuk. Sejuk je telinga mendengar bab agama. :) 

Rugi siapa yang tak hadir. :D

Club bertunang :)


Assalamualaikum!! Hai!! :)
Eh eh!! Sejak bila orang bertunang ni ada club?? kikiki... "Welcome to the club" Ada orang cakap, kawan kita ramai dah bertunang. Lepas ni kita pula yang masuk Club ni.. Yeke?? kikiki.. Bestnye... Tak sabar tau...hahaha.. :D

Tahniah la kepada siapa yang dah masuk ke alam pertunangan ni. Ingat, cabaran dan dugaan semua datang daripada Allah.. Bersabarlah dalam dugaan. :) Masa belajar di Kuim dulu, selalu borak pasal kawen2.. Teka2 siapa akan kawen dulu laa.. Siapa dapat anak dulu laa.. haha.. Bila ingat balik, rindu betol zaman gosip2 sampai tengah malam tu.. :)

Sekarang realitinya, dah 2 orang kawan kita yang belajar di Kuim bertunang. Ni bukan gosip2 lagi macam dulu. Betol2 dah ni..hehehe.. After korang, kita la pulak.. Doa2 kan lah kita tau.. :D 

Tahniah kak nad!

Tahniah kak ika!



Ulang Tahun ke 2

Assalamualaikum!!
24/12/12
 
Tarikh ni, genap 2 tahun kita kenal. Kita jumpa masa saya tengah pritikal dekat Yadim. Tak sangka jumpa awak dekat McD Tasik Titiwangsa tu. Masa tu saya ingat lagi, saya pakai jubah purple, genap 2 tahun ni pun, saya pakai jubah purple. Thank you awak sebab hadir dalam hidup saya. :)



Saya ingat lagi, kita kalau nak dating, mesti tempat2 majlis kawen. Tak ada tempat lain ke selain McD yang 1st kita jumpa tu. Hahaha.. Last2, dapat juga kita dating tepi laut kan? Kita dating bukan berdua ok.. Kita bawa adik kita. Tengok tu kat blakang tengah main air tu..hehe.. :)
 
 
Nostalgia nye gambar ni. Haha pandai juga adik kita amik gambar kan. #KualaPerlis. Jauh kita sambut ulang tahun. Best sangat!! hihi.. :D Saya harap hubungan kita kekal hingga ke syurga. Amin.. The Master Planing Of Allah. Kita hanya merancang. :)

# Thanks sudi baca! :)

Thursday, December 20, 2012

Walimatul Urus Nusaibah & Utsman

Hai!! Assalamualaikum!!

20/12/12

Hari ni akad nikah kak ibah kita. Lepas zohor tamatlah zaman bujang dia. hehe.. :) Kak ibah bertemu jodoh dengan abang kawan baik kita sellah. Untung selah dapat kakak ipar macam kak ibah.. :) 

Kak ibah ni sebenarnye senior kita masa sekolah rendah sampailah menengah. Masa kita darjah3, kak ibah (Nusaibah) kak ayu (Hidayu) dengan kak mah (Fatimah Zahrah) dorang ni la banyak menolong/menjaga kita masa kita 1st time masuk asrama. Budak kecik masuk asrama, tahu2 jela kan. Semua kerja tak tahu, sampaikan basuh baju, mandi, hahaha kita pernah kene mandikan diorang tau.. kikiki :D


#2006
 kak ibah (Nusaibah)


#2006
kak ayu (Hidayu)

#2006
kak mah (Fatimah Zahrah)

Masa ni, mereka baru mula nak sambung belajar ke Yaman bersama abang kita. Ramai sangat yang datang KLIA untuk hantar mereka. Bertuahkan.. :)

Sampailah menengah, kita dah pandai sikit berdikari. Kita tingkatan 1, mereka tingkatan 3. Kak ibah dari dulu sampai sekarang, comel je orang nya, kecik macam kita.hehe.. Kak ayu ada perubahan sikit. Daripada dulu tembam (gemok) dan sekarang kurus macam lidi. hehe.. Jangan marah kak ayu. Kak mah pulak, sama macam kak ibah, kurus je..tak besar2.. :)

Lepas 2hari, majlis resepsi mereka. Tapi kita tak dapat pergi. Ada majlis lain. Sorry kak ibah. Kita doakan majlis kak ibah berlangsung dengan lancar nanti. Insha-Allah amin.. :)

Kita ingatkan kak ibah sorang, rupanya adik dia pun sekali kawen.. Untung ko Mutiah (SarahMutiah) dapat kawen awal.. Semoga kalian berdua bahagia hingga ke syurga. Amin.. :)

Thanks sudi baca! :D

Wednesday, December 5, 2012

Love Story Nieza & Amir

Hai!! Assalamualaikum!!

This is true love story.. 1st ialah Amir.. Dia bekas senior kita masa sekolah menengah dulu.. Sama class dengan abang Syahmi kita pulak tu.. Berkawan dengan kawan class kita Nieza.. Alhamdulilah berkat kawan masa sekolah dulu, diorang mengambil keputusan untuk berkahwin.  

Abang kita cakap Amir ni memang gigih cari duit untuk berkahwin. Yang paling sweet, masa abang kita kahwin, diorang datang sama-sama bawak hadiah besar. Then kali ni giliran Amir, abang kita pun bawak la hadiah. Sekali dengan hadiah kita bagi dah 2 tau diorang dapat.. hihihi.. Rezeki Nieza la kan..  







Kita pun tak tahu abang bagi hadiah apa, sebab kita sampai dulu daripada abang kita.. Maklum lah, buah hati duduk dekat PJ jugak. Taman Medan tu memang tempat dia lah kan.. Sweet nye time awak jemput saya hari tu.. Thank you awak.. Tak sesat pun sebab ada awak.. :)

Sampai je dewan Taman Medan, kita orang pertama rupanya sampai.. kikiki.. Bangga kejap. :D Lepas je jumpa penggantin, second group pula datang, MyzaReez and kakak mak dia. Tak lama pula, najwa and aesya. Abes je makan, wanie and family. Lambat la wanie ni, tak sempat nak borak lama.. Kita dah nak balik.. :) 




Pengantin pun nak fotoshot kat luar petang tu.. Lama jugak kita lepak kat dewan sampai petang kot.. kikiki.. Maklumlaa, dah lama tak jumpa si "dia".. Time tengah posing dengan member, mak borak dengan future husband. cewah!! :D Mama dia nak cepat kan pertunangan kami. Tapi kalau kahwin, saya tak nak cepat2 tau!! Saya nak save money dulu sebelum kahwin.. :) Thank you awak sebab faham saya.. 





Eh! Eh! Hahaha.. Tetibe boleh naik palamin sama2 depan mak.. Kita dating bukan berdua ok.. Kita dating selalu bawa satu kampung.. Mak mesti jadi orang tengah.. Nak borak2 pun mak pasang telingga.. Hahaha.. Alhamdulilah mak izinkan kita berkawan.. Sabar betol awak untuk dapatkan saya. hihi terharu!! :) Semoga bahagia selamanya.

Thanks sudi baca! :D

Monday, December 3, 2012

Love Story MyzaReez

Hai!! Assalamualaikum!!

Wewitt!! Myza (mek) kita dah kawen.. Best nye.. Jelez tau tak.. Kita doakan semoga kawan kita ni bahagia selalu disamping suami tercinta.. Walaupun kitorang single lagi, mek jangan lupa kitorang tau.. Kitorang sayang Myza (mek).. :)

10/11/12 Majlis Akad Nikah Myza&Reez berlangsung. 





Kita diberi amanat oleh pengantin untuk menjadi dulang girl.. kikiki.. Comell nye semua.. Macam sama tinggi je kan.. hehehe.. 




After this, Majlis Resepsi 11/11/12..

Kita tak dapat hadir la sebab ada masalah family. Genap la setahun kita dapat kakak ipar and abang kita bergelar suami orang. Hari yang sama juga, mak kita ada prob dengan abang. Tak dapat la kita nak pergi majlis bff kita ni. Kalau ada prob dengan abang, dengan kita sekali terkene. Hisss nasib. 

Tapi tak pe, kita dah kirim hadiah kan Myza. Kita bagi time korang tengah honeymoon. :) kikiki.. Nasib kita datang rumah mak Myza ada. Kalau tak, marah kang kawan2 kita sebab pengang hadiah diorang lama2.. hehehe.. Sorry boby, wawa, ecah.. :) Maafin!! 
 
Kita doakan Myza (mek) cepat2 dapat cahaya mata.. Mesti comell!! kikiki.. Rezeki daripada Allah.. Abang kita pun dah setahun kawen tak ada rezeki lagi.. In Sha Allah, Allah bagi rezeki awal pada Myza (mek).. Amin!!


Thanks sudi baca!! :D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...