Thursday, January 31, 2013

The months gone

Assalamualaikum!

Hari2 terakhir bulan satu ni, batuk kita dah berkurang, alhamdulilah.. 1st time keluar kahak yang berketul macam daging keluar dari tekak kita ni. Semuanya ujian dari Allah. Kita redha. Perit sakit tekak ni Allah saja yang tahu. Sampaikan nak bercakap pun sakit.. :(






Menghitung hari..
Sebulan je lagikan..??
Walaupun sebulan ke, setahun ke,
saya tetap tunggu awak kat sini tau.. :)

Gdnite awak.. Assalamualaikum..

Wednesday, January 30, 2013

My BoyFriend

Assalamualaikum!! 
 
Ehem Ehem!! Sakitnye tekak. Bulan1 2013 acik batuk2 je. Dah sebulan. Mungkin perubahan cuaca. Pagi panas terik, petang hujan lebat. Lepas baik demam je, batuk pulak tak baik2.. Nak check Doctor takut.. Sebab tekak kita dah merah2 pulak. Risau nye.. Tapi tak pe, kita tahu ni ujian Allah.. 


Ok, sebenarnya bukan nak cerita pasal ni. Nak story skit about My BoyFriend. :) Kita kenal tahun 2011. Masa tu bulan9, beberapa hari lepas befday kita. Balik dari Kampung Perlis je, "dia" dah tunggu depan rumah. Camne "dia" tahu alamat rumah kita? Hihi.. Katanya, ada orang tolong hantarkan. Wahhh.. Bestkan?? "dia" adalah :


Tada!!! Ini lah My BoyFriend!!

Comel tak? hihi.. Masa tu "dia" dah tunggu kat rumah kita. Kita kat Perlis, tu yang ada orang tolong hantarkan sampai ke rumah tu. Masa kat Perlis, kita dapat kunci. Balik rumah je, ronda-ronda dengan BoyFriend. :)
 
 
 
Azam 2013 ni kita nak cantikkan My BoyFriend. Azam sebenar nak tukar status bujang dulu, tapi azam yang last jadi 1st pulak.. Hihihi.. :D Sebenarnya, ada orang belanja tinted ni. Maklum la, kita kan comel.. :) Thank You Syed Adam sebab percepatkan kelulusan pinjaman bank kita, bawak BoyFriend kita ke rumah, dan belanja kita tinted. Kita dengar awak dah bertunang. Tahniah! Lepas ni, kita ikut jejak awak pulak.. Kannn??

Thursday, January 3, 2013

Siapakah kita 2013


Assalamualaikum! :)

Hai 2013!! Dah 3 hari kita berada pada tahun 2013. Saya suka entry brother ni tentang "Siapakah kita 2013". Pengkongsian dia dalam menulis memang best bila membaca. Antaranya : 

 
Berusaha menjadi sebaik-baik manusia seperti pesanan Baginda S.a.w , inshaAllah. =)


خَيْرُ النَّاسِ أَنْفَعُهُمْ لِلنَّاسِ
Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi manusia yang lain.”
{Sahih al-Jami'}
 
Bila kita masuk tahun baru je, semua orang berazam itu dan ini. Yang azam tahun lepas tak tertunai pun, ada yang sambung azam tahun ni. hihi.. Tapi bagi saya, setiap hari saya ada azam. Azam saya setiap hari adalah agar saya dapat beribadah lagi esok lebih banyak dari hari ni. Sebelum saya tutup mata, saya berharap amalan saya cukup untuk saya ke syurga Allah. :)
 
 
Nak tahu tak azam saya setiap hari lagi? Mari baca ni. Antara azam yang bakal terlaksana 2013 adalah : 

1. Tukar status bujang. :)
2. Majukan lagi bisnes An-Nissa Bakery.
3. Kumpul duit, bawa mak ayah pergi Umrah. 
4. Cari ilmu lagi banyak selain ikut program Dr Azizan & Dr Asri.
5. Bayar hutang PTPTN mengikut jadual yang diberikan. hihi :)
6. Cantikkan kereta Myvi lagi best kepada lagi lagi lagi best!!!!

Saya harap, semuanya akan terlaksana dengan jaya dengan izin Allah. Amin!! :D Yang last tu kan, sebenarnya mak tak bagi tau cantikkan kereta sangat. Yela, nanti nampak macam kereta lelaki pulakkan. Nak tukar macam-macam sampai jadi kereta drif. Kita kan perempuan. hihi :)
 
Thank you 2012! Bye!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...