Tuesday, August 31, 2010

meRdekA 31 oGos 2010


Sebagai anak malaysia, aku tahu nagara kita dah lama merdeka. bebes dari jajahan. Tapi tahun ni aku hanya duduk di hostel. tak kelua mane-mane. Mungkin ade hikmah nya aku tak merayap hari ni. :) Tapi "dia" tahu tak aku rindu "dia" ??? (mujahidinsoleh)

InsyaAllah....."dia" tahu!

30 oGos befday girl my room mate

                                        



Party at rumah pOn jadi lah....asal kan bahagia...
~~~sementara menunggu berday girl balik dari basuh baju~~~     


fhoto shot female... :o hohohoh thanx k.nad sudi datang house kami....




 
 
 
 
 
Malu-malu akak bilik saya ni..tapi rajin tau....kalau saya malas nak lipat kain,mesti dia yang lipat kan ,kalau katil saya bersepah, dia lah orang nya yang akan kemas kan katil saya,kalau saya malas nak mandi, mesti dia tegur suruh mandi sekarang. macam kakak saya dah dia ni. Dah tue akak Syadatul Umira...hahaha genap 20 tahun ni.. Kalau saya tak merancang semua ni, mesti dia x malu macam ni..hahaha...


happy befday.... Syadatul Umira Rahmat~~~





raMadhan yaNg mulia





Semenjak aku berpuasa di kolej, aku selalu pulang ke rumah pada hujung minggu... mungkin disebabkan abang angkat aku selalu mendesak aku untuk call mak dirumah, aku menjadi kebiasaan untuk call mak.Nak di katakan setiap hari aku akan call rumah untuk bercakap dengan mak dan ayah aku. 

Seperti tahun lepas, aku tidak pernah balik ke rumah kerana sibuk dengan belajar, itu hanyalah alasan aku. tapi pada hakikatnya, aku tak suka berbuka di rumah kerana tension dengan mak. semenjak abang angkat aku hadir dalam hidup aku, segala nya telah berubah.


Pada tahun ni, setiap minggu aku akan balik ke rumah untuk berbuka. sudah menjadi kebiasaan aku untuk balik ke rumah hujung minggu. selepas tamat je class petang pukul 5, aku menaiki bas dari Masjid Tanah ke KL pukul 6 petang. aku akan berbuka dalam bas dan akan sampai ke bukit jalil pada pukul 8 malam.Penat memang penat,class dari pagi sampai petang class jumaat, tapi memandangkan aku hendak berbuka puasa dirumah, aku tidak terlalu penat.


28 ogos "member" aku nak berbuka puasa di rumah. Tapi disebabkan famly mak ngah pon mahu datang pada hari yang sama, "dia" tidak jadi datang. Mak tanya aku, "dia" orang mana?kelantan ke? kali ini mak aku seperti tahu yang aku dengan orang kelantan dahulu.Aku hanya menjawab "tak la, orang Pulau Pinang". Mak pun masak la gulai ikan sebab mak tahu, orang pening suka pada gulai.Tapi sayang nya "dia" tak jadi datang.

Mak cakap "orang yang datang rumah hanya lah bakal menantu sahaja" opsss....takut aku. Nasib baik "dia" tak jadi datang, kalau tak abes aku kene dengan abang mirul. Abang mirul dah la suka menyakat aku. :o
Tak ada rezeki orang cakap kalau tak dapat berbuka puasa bersama dengan si "dia. Tapi aku redha, kita hanya meranncang tapi hanya Allah sahaja yang menetukan nya.InsyaAllah ramadhan akan datang kita belum tahu akan berjumpa lagi atau tidak. Ajal maut ditangan Allah. Semoge aku dapat berjumpa lagi pada ramadhan akan datang, insyaAllah...(mujahidinsoleh)

Amin.....


Thursday, August 5, 2010

badminton datang lagi

hanya 2 hari sahaja aku berlatih...
perrrgggg....penat tuuuuu.....
bukan selalu pon main...
tyme ade perlawanan je baru aku berlatih...
hahaha....
lps tu mmg akan sakit la badan aku....
slalu org akan berlatih 2 @ 3 bulan kan sblm berlawan..
tapi aku kan bagus sgt...
berlatih 2 hari jeee....hakhakhak....


*team gedix
aik mcm mne leh sme tggi niE...


 * cayook2 k.eton....



 * my new roomate pOn maen tauuu.....

ALAM ( akademik laut Malaysia )
i dtg lagi....
kali ni i dpt masuk smpai suku akhir je...
susah la nak ke separuh akhir..
i masuk single and beregu..
penat tuuu.....



after game..
pnat yg teramat....
baju abes basah2...
tp bOleh snap lg tuu..
1 2 3 snap!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...